Hans paddlax runt Sverige

Start     Dagbok     Dialog     Bilder     Fakta     Sponsorer     Mål

Fakta, Information, Statistik, Tider och Planer

om resan

Min resa runt Sveriges kust 2010 kommer att starta i Strömstad och ha sitt mål i Haparanda. I Sörmland - där familjen har semester - är jag ungefär halvvägs!

Jag kommer inte att försöka slå något tidsrekord. Ambitionen är att hinna med så mycket som är rimligt och möjligt varje dag, under drygt två månader.

Sverige har en omväxlande kust. Jag tänker hinna med att se landskapet förändras. Kanske tar jag någon liten omväg, säkert stannar jag och fotar och troligen smyger jag strandnära även om det finns snabbare överfarter...

Resan ger relativt sett liten påverkan på miljön. Muskelkraft och försynt tältande tär minimalt på naturen. Förpackningar och sophantering försöker jag minimera så långt det är möjligt. Energibehovet minimeras och byggs på en blandning av uppladdningsbart och fast nät (sol och vind kan man hoppas på).

Aktuell information och rapporter kommer jag att läga upp här med jämna mellanrum - men jag, som sitter vid nätet hela tiden i vanliga fall, hoppas kunna koppla av en hel del. Inga bloggar, chatt, facebook, twitter och ingen loggning i realtid.

Äventyret kallas också Havspaddlarnas blå band och lockar årligen en handfull paddlare - hittills är det nästan 100 personer som har klarat av resan. Vissa till och med upp till fem gånger. I år är det fler som försöker. Jag har inspirerats och fått goda råd från två tidigare paddlare - Lars Dagberg, Friluftsfrämjandet Ljungskile (2005) och Ulrika Larsson, Upplevelsebolaget Uddevalla (2007). Även familjen Herstads tidiga äventyr (1989) har funnits med i medvetandet sedan länge.

tidsschema

Starten är beräknad till mitten av maj (preliminärt måndagen den 17/5 på morgonen) - och målgång i slutet av juli - beroende på väder mm.

Planering:

Dagsetapper: ca 4 mil.
Ca 240 mil padlad sträcka totalt.
Ca 60 paddeldagar och så några vilodagar, troligen även någon inblåst dag.

Resultat just nu:


Warning: include(/www/webvol31/1d/ed886h3i2u7ckom/meta.se/public_html/sys/Connections/melmac.php): failed to open stream: No such file or directory in /home2/metahems/paddlarunt.se/logg/publ/visa_lite.php on line 2

Warning: include(): Failed opening '/www/webvol31/1d/ed886h3i2u7ckom/meta.se/public_html/sys/Connections/melmac.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php73/usr/share/pear') in /home2/metahems/paddlarunt.se/logg/publ/visa_lite.php on line 2

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_select_db() in /home2/metahems/paddlarunt.se/logg/RecSet/rc_select_news_allt.php:3 Stack trace: #0 /home2/metahems/paddlarunt.se/logg/publ/visa_lite.php(5): include() #1 /home2/metahems/paddlarunt.se/sidor/faktablock.php(58): include('/home2/metahems...') #2 /home2/metahems/paddlarunt.se/index.php(42): include('/home2/metahems...') #3 {main} thrown in /home2/metahems/paddlarunt.se/logg/RecSet/rc_select_news_allt.php on line 3